کابینت به شکل و مدل امروزی، در اوایل قرن بیستم میلادی ، ابتدا به صورت کمدهای تکی در آشپزخانه‌ها به کار گرفته شد. تا پیش از آن آشپزخانه‌ها دارای کابینت‌های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند و اغلب فعالیت‌های صورت گرفته شده در آشپزخانه (مانند آماده‌سازی مواد غذایی) بر روی میز وسط آشپزخانه انجام می‌شد.

اما دلیل اهمیت نقش کابینت و طراحی آشپزخانه چیست؟

بهترین دلیل استفاده کاربردی از کابینت ، مدیریت بهتر فضای آشپزخانه با توجه به مثلث کار و با توجه به شرایط خاص استفاده کننده، پس طراحی صحیح کابینت در آشپزخانه، موجب می‌شود تا فضای مفید و قابل استفاده آن آشپزخانه و سطح رفاه کاربر جهت پخت‌وپز و شست‌وشوی ظروف افزایش یابد.فرآیند طراحی در مجموعه کیواران بدین صورت می باشد ، بعد از حضور در مکان مورد نظر با توجه به شرایط ساختمان، مشاوره بصورت رایگان از طریق کارشناسان گروه انجام میگیرد.بعد از رضایت و عقد قرارداد با مشتری ، با توجه به خواسته ها و سلایق کارفرما گروه طراحی شروع به کار میکنند و روند طراحی با مشتری انجام میگیرید تا به طرح مورد قبول رسید. مزایای طراحی قبل از اجرای پروژه دیدن کار بصورت ۳بعدی انتخاب رنگ و رفع معایب احتمالی در حالت های متفاوت می باشد.

طراحی انواع آشپزخانه

در مورد کابینت‌های آشپزخانه ، با توجه  به فضا می توان طرح های مختلف زیر را به کار برد :

U شکل: مثلث کار در آن دارای سه ضلع عمود بر هم است. و از یک ضلع آن می توان برای اپن کردن آشپزخانه استفاده کرد . آشپزخانه U شکل انعطاف‌پذیری زیادی دارد. در این مدل آشپزخانه صفحه روی کابینت و وسایل آشپزخانه در امتداد سه دیوار (دو دیوار موازی و یک دیوار در وسط) آشپزخانه قرار می‌گیرد. برای همین این مدل آشپزخانه برای فضاهای کوچک و متوسط بسیار مناسب است.   L شکل: چیدمان در حاشیه دو دیوار مجاور صورت می گیرد. مزیت این روش در این است که وسایل کار در یک سمت جمع می شوند و سمت دیگر برای مصارف دیگر مانند صرف غذا آزاد می ماند. آشپزخانه‌های ال می‌توانند خیلی انعطاف‌پذیر باشند، به‌ویژه از نظر محل قرارگیری سینک، اجاق گاز، و هرگونه باکس بلند. اما هنگام طراحی آشپزخانه ال با اضلاع غیر هم‌اندازه، معمولا سعی می‌کنند باکس‌های بلند را در ضلع کوچک‌تر، و تا حد امکان دور از پنجره قرار دهند، تا مانع ورود نور طبیعی نشود. کابینت | گروه معماری طراحی کیواران خطی :همه وسایل در یک خط قرار می گیرند و در ارتباط با هم هستند . در این شکل مثلث کار وجود ندارد . و معمولاً برای آشپزخانه های باریک استفاده می شود . این سبک چیدمان، مدرن و تا حدودی جدیدتر است. در این سبک مرز مشخصی بین فضای آشپزخانه با نشیمن و غذاخوری وجود ندارد. از ویژگی های آشپزخانه خطی یک طرفه این است که فضا بزرگ تر از آنچه هست دیده می شود و می توان با استفاده از عناصری که در فضای آشپزخانه کاربرد دارند در ابعاد آن تا حدودی تغییرات ایجاد نمود. در واقع این نوع دکوراسیون خاصیت انطباق پذیری بالایی با سایر فضاها داشته و سیال است. جزیره ای : در این روش طراحی ، یکی از قسمت های سه گانه مثلث کار که معمولاً قسمت پخت است ، به صورت جزیره ای مستقل در وسط آشپزخانه قرار می گیرد . مزیت این نوع چیدمان این است که فاصله بین مثلث کار نزدیک بوده و کارهای پخت و پز را تسریع می کند . دید بصری آشپزخانه نیز زیبا می شود . موازی:  این روش پس از چیدمان خطی ، ساده ترین و اقتصادی ترین طرح است . آشپزخانه به صورت راهرو می باشد در نتیجه کابینت ها در دو طرف اجرا می شوند. آشپزخانه موازی به شما این امکان را میدهد تا از فضای موجود  بهترین استفاده را داشته باشید. حداقل فاصله ۱.۲ متر بین دو خط آشپزخانه امکان دسترسی به همه کابینت ها را بدون محدودیت فراهم میکند.

گروه معماری و طراحی کیواران یک انتخاب نیست بلکه یک اولویت در معماری و طراحی ساختمان است…

Leave a Reply